Skip to main content
Søgemaskineoptimering hos SETION

Hvad er linkbuilding?

By maj 25, 2021november 29th, 2023No Comments

Hvad er Linkbuilding?

Har du før stillet dig selv spørgsmålet, “Hvad er linkbuilding?”, og er du stadig ikke helt sikker på, hvad udtrykket dækker over? Find svaret i dette blogindlæg, hvor vi giver en simpel beskrivelse af SEO-disciplinen.

Lad os forklare linkbuilding for dig

Når man ønsker at besvare spørgsmålet, “Hvad er linkbuilding?”, er det væsentligt at gøre det klart fra start, at vi her selvfølgelig taler om linkbuilding inden for søgemaskineoptimering. Linkbuilding, sådan helt simpelt forklaret, er en SEO-disciplin, der omhandler skabelsen af links, som henviser fra en (hjemme-)side til en anden – dette med formålet om at øge denne hjemmesides relevans i søgemaskinernes (Google, Bing og Yahoo blandt andet) øjne. Inden for søgemaskineoptimering skelner man mellem tre former for linkbuilding; nemlig indgående links, udgående links og intern linkbuilding

Selve de indgående links angiver, når en anden hjemmeside end din egen indeholder et link, der henviser direkte til din hjemmeside – dette oftest i formen af et blogindlæg, der indeholder direkte link(s). Når man bygger links fra andre hjemmesider til ens egen hjemmeside, laver man i søgemaskinernes øjne en ‘anbefaling’. Når du laver linkbuilding, er du med andre ord med til at fortælle søgemaskinerne, at din hjemmeside er relevant. Indgående links – såfremt de er bygget optimalt – har stor positiv indflydelse på din rangering på søgemaskinerne.

Udgående links – modsat indgående links – omhandler, når man på ens egen hjemmeside linker og således henviser til andre hjemmesider. Udgående links har ikke samme indflydelse på din hjemmesides rangering på søgemaskinerne, som det er tilfældet med den indgående linkbuilding. 

Intern linkbuilding omfatter, som navnet indikerer, linkbuilding udelukkende på din egen side – altså når du eksempelvis linker fra en URL på din hjemmeside til en anden URL på din hjemmeside. Dette eksemplificeret i denne sætning, hvor vi henviser til, at du på vores hjemmeside også kan vælge at læse mere om SEO uden binding, skulle du have interesse i det.

Køb linkbuilding hos SETION

Den linkbuilding, som vi tager os af hos SETION, omfatter udelukkende de indgående links. Netop denne del af linkbuildingen er som nævnt også den, der har størst indflydelse på din hjemmesides rangering på søgemaskinerne, hvorfor det giver god mening, at vi fokuserer herpå. 

Selve denne linkbuildingdel udgør ét af de i alt fire SEO-områder, som vi tilbyder hos SETION. Som kunde hos os kan du selv vælge, om du vil have, at vi varetager alle fire områder, eller du i stedet eksempelvis blot vil have, at vi har fokus på din linkbuilding. Uanset hvad du vælger, er det billig SEO, som du får hos os. Er du endnu ikke tilmeldt, kan du komme i gang her. Når du tilmelder dig, får du en gratis søgeordsanalyse tilsendt samt bud på budget. Først herefter vælger du, hvilket budget du ønsker at være kunde med hos SETION.

Vi hjælper 100+ virksomheder

til bedre placeringer på Google