Skip to main content
Nyheder

Google opdaterer kernealgoritme

By juni 3, 2021juni 13th, 2023No Comments

Google opdaterer kernealgoritme

D. 2. juni 2021 kunne Search Engine Journal rapportere, at Google på selvsamme dato nu har frigivet sin “Broad Core Algorithm Update”. Noget, som vi på dansk kan oversætte til “en bred kernealgoritmeopdatering”. Det skal siges med det samme, at denne opdatering ikke kommer alene, da en anden algoritmeopdatering venter allerede i juli. Oprindeligt var det intentionen, at Google ville inkludere endnu mere i denne juni-opdatering, men hvor det dog ikke var muligt at få alle dele af denne klar i tide. Således kommer denne brede kernealgoritmeopdatering over to måneder. 

Det er sjældent set, at Google ruller opdateringer ud inden for så kort tidsinterval. Google selv er inde på, at virksomheder højst sandsynligt ikke vil mærke noget til opdateringerne på deres hjemmesider. Googles Danny Sullivan beskriver selv opdateringerne på Twitter:

“Some of our planned improvements for the June 2021 update aren’t quite ready, so we’re moving ahead with the parts that are, then we will follow with the rest with the July 2021 update. Most sites won’t notice either of these updates, as is typical with any core updates.”

Dog – hvis du er tilbøjelig til at tjekke din hjemmesides placeringer på Google på daglig basis – vil du højst sandsynligt opleve udsving på disse det næste stykke tid. I og med at der er tale om to så store opdateringer, bør man alt andet lige lige følge med i den næste tid, hvorvidt det reelt kommer til at have indflydelse eller ej. 

Du skal ikke gøre noget med det samme

Selvom Google altså rullede en stor kerneopdatering ud d. 2. juni, og de også ruller en opdatering ud i juli, er der lige nu ingen argumenter for at gøre noget proaktivt. I stedet er det oplagt, at man forholder sig tålmodig og ikke tager nogen aktiv handling, før vi ser, hvad den næste tid bringer – hvis den altså overhovedet bringer noget afgørende i henhold til disse større Google-kerneopdateringer.

Har du spørgsmål til opdateringen, og hvorvidt den har indflydelse på din hjemmeside, er du velkommen til at tage fat i os hos SETION. Er du interessere i at læse mere, kan du finde mere informationer mere i denne artikel fra Search Engine Journal.