Skip to main content

Backlink

Hvad betyder det og hvorfor er disse vigtige for sin SEO?

Hvad er et backlink?

Et backlink er et link fra en ekstern hjemmeside, der peger tilbage til din hjemmeside. Det er som en digital anbefaling eller stemme for din side. I søgemaskineoptimeringens (SEO) verden anses backlinks for at være blandt de vigtigste faktorer for en hjemmesides rangering i søgemaskinerne. Forestil dig hvert backlink som en positiv bedømmelse fra en anden webside, en indikator for at dit indhold er troværdigt og værdifuldt.

Hvorfor er backlinks vigtige?

  1. Autoritetsbygning: Backlinks fra respektable og relevante sider kan øge din hjemmesides autoritet i søgemaskinernes øjne. Tænk på det som en anbefaling i den virkelige verden; jo flere anbefalinger du får fra velansete kilder, desto mere troværdig bliver du.
  2. Referral trafik: Backlinks kan drive trafik direkte til din hjemmeside. Når brugere klikker på et link fra en anden side, fører det dem til din side, hvilket kan øge dit websteds trafik og potentielt føre til højere konverteringsrater.
  3. Søgemaskineoptimering: Søgemaskiner bruger backlinks som et ranking signal. Et større antal kvalitetsbacklinks kan betyde en højere placering i søgemaskinernes resultatsider (SERPs), hvilket gør det lettere for folk at finde dit websted, når de søger efter relaterede emner.

Hvordan får man kvalitetsbacklinks?

  1. Skab værdifuldt indhold: For at andre skal linke til din side, skal du først og fremmest have indhold, som de finder link-værdigt. Det indebærer originalt, informativt og nyttigt indhold.
  2. Gæsteindlæg: Skriv indlæg for andre blogs eller websites i din niche. Dette kan ikke kun placere dit link på et andet relevant site, men også introducere din ekspertise til en ny læserskare.
  3. Forholdsskabelse: Netværk med andre i din branche via sociale medier, konferencer og faglige events. Et stærkt professionelt netværk kan føre til naturlige backlinks.
  4. Deltagelse i branche relaterede fora og diskussioner: Ved at bidrage værdifuldt til online samtaler kan du naturligt inkorporere links til din hjemmeside, hvor det er relevant og nyttigt for samtalen.

Se hvordan din linkprofil perfomer

Jeg har altid fundet SEO temmelig svært at gennemskue. I denne henseende virkede SETION fuldstændig oplagt, i og med man på meget simpel vis får 100 % gennemsigtighed til det arbejde og de resultater, som man betaler for. Man ved præcis, hvad man får for sine penge, og det bliver fortalt, så man kan forstå det. Det er dejlig betryggende.

Camilla MoesgaardAdministrerende direktør

Med SETION har vi i Restock Copenhagen fået en SEO-løsning, der er super konkurrencedygtig på både pris og kvalitet! Derudover er gennemsigtigheden i top, så vi kan se de opgaver, der bliver udført. Det er virkelig værdiskabende for vores virksomhed, hvor vi hverken brænder for eller har forstand på SEO. SETION frigiver på den måde tid til, at vi kan koncentrere os om at lave bæredygtige strømpebukser.

Daniel Nygaard JensenCo-founder

Yderst kompetent med indgående kendskab til SEO. SETION har haft stor værdi for vores virksomhed.

Majbritt LückstadtMarketingkoordinator / grafiker

Vi er en webshop med begrænset marketingbudget, så for os har det virkelig været fantastisk med så effektiv SEO for så små penge.

Caroline og TildeIværksættere & Webshopejere

Herude hos Tømrermester Finn Vesterholm har vi forrygende travlt. SEO er med til at fremtidssikre os og hele tiden sørge for, at vi ligger i toppen af Google.

Jonas VesterholmProjektleder

Yderst kompetent med indgående kendskab til SEO. SETION har haft stor værdi for vores virksomhed.

Majbritt LückstadtMunkebjerg Hotel

Jeg var ikke klar til at betale mange tusinde kroner for et bureau. SETION er genialt, fordi jeg ved, der bliver gjort noget ved vores SEO. Det vejer tungt, at det er kompetente og erfarne personer, der står bag.

Luna ChristoffersenAdministrerende direktør og medstifter

Yderst kompetent med indgående kendskab til SEO. SETION har haft stor værdi for vores virksomhed.

Majbritt LückstadtMarketingkoordinator / grafiker

Overskuelig SEO. Vi kan varmt anbefale SETION. Det medfølgende dashboard gør det muligt at følge udviklingen meget nøje, og ved udsving svares der på mail/telefon omgående.

Benny BredgaardMarketingchef

Hvad skal man undgå?

  1. Spred publicering: Søgemaskiner kan straffe sider, der publicere mange links på samme tid, da dette anses for at være manipulativt. Så husk at spred din publicering.
  2. Urelevant linkbygning: At få backlinks fra sider, der ikke har noget at gøre med dit indhold eller niche, kan se suspekt ud for søgemaskiner. Så husk at matche indholdet i dine linktekster med søgeordet du vil fokusere på.
  3. Overoptimering af ankertekst: At bruge den samme nøgleordsrige ankertekst for alle dine indgående links kan virke unaturligt og potentielt straffes af søgemaskiner. Hos SETION sikre vi altid at din ankertekstfordeling er på plads.

Opsummering

Backlinks er en fundamental del af en succesfuld SEO-strategi. De tjener som godkendelser fra tredjeparter, der peger på din hjemmesides kvalitet og relevans. Ved at fokusere på at skabe stærkt, linkværdigt indhold og ved at bygge ægte relationer inden for din branche, kan du udvikle en solid backlink profil, som kan forbedre din søgemaskinerangering og din digitale synlighed.

Hos SETION er vi specialister i at skabe den rette backlinkprofil for dit website. Ønsker du at se hvordan du perfomer i henhold til backlinks. Så udfyld formularen, så modtager du indenfor 30 min. et overblik over din SEO-performance, herunder din backlinkprofil.

Få en GRATIS analyse og et tilbud

Opret en konto, og få en gratis SEO-analyse og et tilbud. Vores robotter går i gang med arbejdet med det samme.

Vi hjælper 100+ virksomheder

til bedre placeringer på Google